2014. december 18., csütörtök

Low cost akadálypálya

Egy időben nagyon sokat akadálypályáztunk itthon is a fiaimmal, mostanában azonban inkább a bölcsődében "élem ki magamat". Itt nagyon sok klassz eszköz van, de azért van terep a házi barkácsolásnak is. Kapható pl. méregdrágán bója+rúd készlet, de én most egy ilyet készítettem teljesen ingyen: lomtalanításnál találtam egy kupac rácsos ágyhoz való  rácsot, ezeket dugdostam bele kiürült joghurtos dobozokba. A dobozra kisollóval simán lehet lyukat vágni. Nem tudom, mennyire látszik a képen, de különböző magasságban vágtam a rudakat, így lehet egyre nehezedő pályát csinálni belőle. Ennek a hat akadálynak az elkészítése a joghurtos doboz fóliájának a leszedésével együtt sem nagyon volt több idő, mint 10 perc.



Ha valaki otthon szeretne akadálypályát készíteni a gyerekének, mert mondjuk a rossz idő miatt épp a lakásba szorultak egy napra, az alábbiakat ajánlom:
  • ágyról levett matracon lehet gurulni,bukfencezni, ugrálni
  • ha a szőnyeg alá plüss állatokat dugdosunk, az is érdekes, egyenetlen járásfelületet ad
  • lehet székre fel, a másik oldalon pedig lemászni
  • szék, vagy asztal alatt átbújni
  • két szék (vagy ágy, kanapé, bármi) közé kifeszített lepedő, takaró alatt átbújni
  • párnáról párnára lépni, vagy ugrani, csak itt figyeljünk, hogy a párna ne csúszhasson el (tegyük szőnyegre, vagy fektessünk alá valami csúszásgátlót)
  • keskeny ösvényt készíthetünk két partvisnyélből, vagy kötélből, de az is lehet feladat, hogy egy kacskaringós kötélen úgy menjenek végig, hogy egyik lábuk az egyik, másik a másik oldalon legyen
Ha az akadálypálya kezd túl könnyűvé válni, akkor lehet tapsra mozdulatlanná válni (szoborjáték), vagy hátra arcot csinálni, és úgy folytatni tovább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése