2014. február 24., hétfő

Társasjáték kezdőknek 2.0

Korábban mutattam már egy egyszerű játékot, amit akár többen (felváltva) is lehet játszani. Nagyon büszke vagyok az ügyes bölcsiseimre, hogy ilyesmin kell törnöm a fejem! Most két újabb játék született, egyelőre kipróbálásra vár. Lesz akivel kettesben játszunk majd, de vannak olyan gyerekeim is, akik ketten alkotnak egy mini csoportot, ők egymással is fognak tudni társasozni - remélem.
Tehát az első egy legegyszerűbb dobok-lépek táblás játék, autóversenyes. 5 percnél akkor sem tart tovább egy kör, ha segítenem kell. Két kis autó lesz a bábu és egy - a mezőkkel megegyező színekkel festett - kockával kell dobni. Értelemszerűen az nyer, aki először beér a célba. (Az első olyan játék, ahol nyertes van!)



A másiknál nincs verseny, itt az együtt készítés örömének megtapasztalása lesz a cél. (És persze hogy tanulunk várni, egymásra figyelni, színeket egyeztetni...) A halacskán különböző színű pöttyök vannak, egy zsákban pedig (most itt azért tál, hogy látszódjon a fotón) megegyező színű és darabszámú kupakok. Felváltva húzunk és helyezzük el a kupakokat a pöttyökön.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése