2013. május 21., kedd

Társasjáték a szociális kompetenciák fejlesztéséhez

Több társasjátékot is készítettem már, egyszer összegyűjtöm majd a másik blogról azt is, de most egy olyat mutatok, ami még sehol nem szerepelt. Igaz, nem is a legcsinosabb darab (egyszerűen megrajzoltam a pályát egy kiürült gabonapelyhes dobozra), mégis nagyon szeretjük. Családi társas a neve, a játék pedig a következő: mindenkinek van egy bábuja (nagyon csinos fa bábukat lehet kapni a Fakopáncsban, mi azt használjuk), amivel annyit lép, amennyit dob. Nem bonyolult :) Vannak viszont a szivecskés mezők, aki oda lép, húz egy lapot és megpróbál válaszolni az azon feltett kérdésre (többnyire sikerül is neki több-kevesebb segítséggel :)). Ha jó a válasz, 1-et előre, ha rossz, 1-et hátra lép. Az nyer, aki először ér célba.
 
 
Érdekessé a dolog persze a feltett kérdésektől lesz: ezek mind az egyes családtagok külső-belső tulajdonságaira, kapcsolataira (ki kinek a kije), preferenciáira (ki mit szeret), szokásaira stb. vonatkoznak. Plusz néhány általános szokásokra (kézfogás, koccintás stb.). Egyszer már bővítettük is a készletet, mert első körben az egyszerűbb kérdésekkel kezdtük. Van még a dologban annyi differenciálás, hogy egyes kérdéseket *-gal megjelöltünk, ezek nehéznek minősülnek, vagyis ha Jákob húz ilyet, kap helyette másikat.
 

7 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötleteid vannak, köszönöm, hogy megosztod őket! Ha lenne "rendszeres olvasók" modul szívesen feliratkoznék:)
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Muszáj leírnom:Ez zseniális! Mint a történetes könyvek is. Köszönöm, hogy megosztod!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet! Köszönjük! Mi is megcsináltuk. Lehet hasonló játékot kapni 7000 Ft-ért, de ebbe legalább olyan kártyák vannak, amik számunkra hasznosak!

    VálaszTörlés