2013. szeptember 4., szerda

A figyelem fejlesztése és a színek

Azt hiszem, az idei év egyik sláger témája a munkahelyen a figyelem fejlesztése lesz, így most ehhez gyűjtök és készítek feladatokat és eszközöket. Nyugi, van egy csomó a fejemben és nem is mind asztalnál ülős, de most mégis két ilyet mutatok.
Nemrég többször is körbejárt a neten egy tojástartós ping-ponglabdás ötlet (ott a labdák fele volt csak befestve és különböző irányba voltak forgatva a képen), ennek készítettem el a bölcsis változatát: Egyrészt kisebb, hat darabos tojástartót használtam, másrészt itt csak a színeket kell megfelelő sorrendben másolni a mintáról. Most kivételesen nem a klasszikus 6 alapszínnel variáltam, így lett barna, rózsaszín és személyes kedvencem az arany is. (Igen, a kép nem túl fényes.)


A kezdőnél is kezdőbb változatban csak 3 golyó "játszik".


Kicsit bonyolultabb (főleg, ha a finommanipulációs kihívást is számítjuk) a gyöngyfűzés a miatt, hogy itt már tervezni kell, nem lehet össze-vissza haladni, ráadásul a végül majd jobbra kerülő gyöngyöt balról kell felhúzni. Nem is gondolnánk, mennyire nem egyszerű! (Hozzáteszem, ebben az életkorban előfordul, hogy már az is kihívás, ha 3, vagy 5 szabadon választott gyöngyöt kell úgy felhúzni, hogy közben nem hagyja abba és nem figyel másra.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése