2021. május 19., szerda

Játékok kisebbeknek otthonra 12.: A pontos illesztés tanulása

Ha gyermekünkkel már megismertettük a formabedobókat, elkezdtük a fűzés tanulását és a kezek erősítéséről sem feledkeztünk meg, akkor még egy kicsit még mindig érdemes a mozgások finomításával foglalkozni - és persze továbbra sem a vonalon belül színezésre gondolok. ;)

Legelőször természetesen itt is jól jön a gyurma, mindenféle dolgokat lehet bele szurkoláni és itt még nem is kell olyan pontosnak lenni.


Készíthetünk olyan játékokat is, ahol kis pálcikákat, vagy rudakat kell a kör alakú lyukakva, vagy keskeny résekbe illeszteni, itt már persze pontosan célozva. Minél keskenyebb a rúd, minél kisebb a lyuk, természetesen annál nehezebb a feladat.











Az egymás mellé illesztést készen kapható kirakókkal, de egyszerű félbe vágott képekkel is gyakorolhatjuk. Ha a képek egyik felét felragasztjuk egy lapra, akkor kicsit egyértelműbb, mit is kell csinálni.







Természetesen nem csak mellé, hanem rá is illeszthetünk, az alábbi feladatnál pl a kupakok őpontosan illeszkednek a dekorgumiból kivágott formákra, csak az egyező színeket kell megkeresni.





Amikor már nincs ilyen, a skból kiemelkedő segítség, sőt akár színek sincsenek:




Korábban már említettem a matricázást, de ebből a felsorolásból sem maradhat ki. Abból, hogy mennyire sikerül az előrajzolt formára ragasztani a matricát, már láthatjuk, hogyan ügyesedik a gyerekünk.




Jó játékot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése