2014. szeptember 7., vasárnap

Vízesés

Ezt is sok helyen láttam már, jó képet viszont nem sikerült csinálnom, úh. elmondom, miről van szó: Ha az ember olyan szerencsés, hogy van egy fala, amire ragasztani lehet, vagy egy kerítése (mint nekünk), amire akasztgathat, akkor pár üres PET palackkal remek játékot fabrikálhat. Felül beönti a vizet, az meg a palackokon, csöveken, lyukakon, tölcséren keresztül folyik le, majd érkezik - nálunk - a lavórba. Isteni szórakozás az egész családnak. (Mondanám, hogy nyári meleg napokon, de mi először egy esős délelőtt álltunk neki, amikor egy ideig még nem ázott át a felettünk lévő fa, úh. még ősszel is nyugodtan bele lehet fogni.)


Volt olyan palack, amit függönykampóval akasztottunk fel, így mobil.


Másokat gyorskötözővel fixen rögzítettünk.



A tölcsér-szerűen állított palackoknál látványosabb, ha fent hagyjuk a kupakot, csak kilyukasztjuk. Persze ha koszos a víz (falevelek stb.), akkor a kupakot néha le kell venni tisztítani.


Megpróbáltunk egy golyós szelepet is összehozni, de nem találtunk olyan labdát/ golyót, ami egy ideig lezár, majd felemelkedik. Pedig elvben működnie kell.


Egy vízimalom kerekéhez hasonlító forgó részt is készítettem spatulákból és egy szalag spulnijából, de az még kudarcosabb volt, igaz, már a "hogyan tegyük fel" résznél elbuktunk. És amúgy sem forgott, valószínűleg túl ritkán voltak a lapátok. Majd jövőre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése