2014. szeptember 4., csütörtök

Babzsák és effélék

Egy korábbi babzsákos bejegyzés folyamatosan nagyon népszerű (meg van egy másik is itt), most megmutatom, milyen kis aranyosakat készítettem idén a bölcsiseimnek:


Ezek most egészen apró, 30 grammos babzsákok (összehasonlításul egy átlagos "bolti" babzsák 110g körül van), amik ráadásul ilyen érdekesen (két oldalán egymásra merőlegesen) vannak összevarrva. Miközben készítettem, marokba és két kézbe (ezért is mértem ki mindegyik tömegét pontosan) fogás, célba dobás és párosítás jártak a fejemben. Jó lenne még színtanuláshoz és sima - mintás differenciáláshoz is.
A narancssárga egyébként egy kakukktojás, nem valódi babzsák: egy-egy Kinder tojás belső van belevarrva az anyagba, amiben rizs van. Ja, a babzsákokban is rizs, lencse és bab felváltva, bár a párok mindig egyformák. És ilyen kis mérethez a vékony anyagok jobbak.

És még egy nyáron készült holmi: érzékelő, lábfej-boltozat erősítő szőnyeg 3 rekesszel. Az egyikben polisztirol gyöngy, a másikban cseresznyemag, a harmadikban parafa dugó van. Fincsi.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése