2014. május 12., hétfő

Angry Birds szülinapi zsúr

Mivel a tescos őrület óta nálunk elég nagy sikere van az Angry Birds játéknak számítógépen és a valóságban (fakockákból, ill. a kertben mindenféle egyébből épített pályákkal) az Angry Birds játéknak, ezért ezt találtuk ki idén a 8 éves szülinapjára.
Aki esetleg nem ismeri: Az Angry Birds eredetileg egy számítógépes játék, ami valószínűleg jópofa grafikája és jellegzetes zenéje miatt vált olyan népszerűvé. A kerettörténet annyi, hogy a gaz malacok ellopták a madarak tojásait, akik ettől dühbe gurultak és megpróbálnak bosszút állni oly módon, hogy csúzliból kilőve magukat legyilkolják a malacokat. (Későbbi részekben már majmok meg delfinek meg Star Wars madarak is felbukkannak, de maradjunk csak az alapoknál.)

Természetesen stílusban tartott dekorációra törekedtünk, még ha minimális volt is: két sor zászló itt-ott...



(A neten ebben a témában rengeteg ötletet és letölthető mindenfélét lehet találni, a mi zászlóink és a képek nagy része innen való.)

ill. alkalomhoz illő étkek és italok a büféasztalon. Kedvenc volt a malacölő víz.



Kell még néhány malac


Pózolás a TNT-s doboz előtt


Magát a pályát a lakásban állítottuk fel, mivel épp akkor eredt el az eső, mikor nekikészültünk a nagy eseménynek (már minden kint volt a kertben) Plüss madarakkal dobtak célba a zsúrozók, a cél az volt, hogy a malacok leessenek. Az volt a terv, hogy addig játszunk, míg minden lufi kidurran (12 darabbal készültünk), de alig egy-két lufi adta fel a heves harcban. Az első pályát még mi felnőttek építettük, a többit (egyre kreatívabban) már a gyerekek. 


(Nagy sikere volt egyébként később a dobozok egyszerű egymásra halmozásának is: Vajon sikerül-e mind felrakni? Vajon elfér-e a plafonig?)

A következő játék egy focimeccs volt (szerencsére már a kertben), ami ebben a társaságban kihagyhatatlan. Ezúttal természetesen malacok küzdöttek a madarak ellen. Azt, hogy ki melyik csapatban van, a ruhájukra ragasztott matricával jelöltük.

Végül aztán az is kiderült, hogy a malackirály még életben van. Úgy kellett megküzdeniük vele, hogy egy régi nagy fakanállal addig ütötték, míg le nem szakadt és fel nem nyílt.


A boncolás során kiderült, hogy rengeteg csokoládé és Angry Birds kártya van a belsejében, amin igazságosan megosztoztak a legyőzők.


Egy rövid visszatekintés: így készült a malackirály. Egy nagy méretű lufit felfújtunk, papírmasséval (tapétaragasztós papírcsíkokkal) kis lyukat hagyva bevontuk és megszárítottuk. Természetesen a zsinórokat is ekkor kell beleügyeskedni. Ezután a lufit kipukkasztottuk, a malacot pedig megtöltöttük az ajándékokkal. A lyukat újabb papírmassézással eltüntettük, majd a teljes száradás után színes falfestékkel lefestettem és megrajzoltam az arcot. (Érdemes időben elkezdeni, ez nem egy-két napos projekt.)


Ez pedig a jól megérdemelt születésnapi torta. 

2 megjegyzés: