2014. február 9., vasárnap

Új naptár + még egy új segítség

Mutattam januárban, milyen új naptárral próbálkoztunk az idén. Be kell valljam őszintén, nem volt az igazi: Áron mondjuk remekül használta és szerette is, de Jákob hozzá sem tudott szólni (neki túl bonyolult még egy ilyen és a rubrikák is túl kicsik a rajzoláshoz), nekünk felnőtteknek pedig eszünk ágában sem volt kiírni a falra a programjainkat ;)
Mondjuk nem adtam volna fel ilyen könnyen, hiszen Jákobnak ott volt a hetirendje, de ajándékba kaptunk két klassz jutalomnaptárat. Szóval belevágtunk: eltettük a hetirendet és a családi naptárat, és "átköltöztünk" ide. Így néz ki most a falunk:

 

Felül a naptárak, amikbe rajzzal, szöveggel és matricákkal jelezzük a várható programokat, mindenféle elvárt és teljesített dologgal (nálunk most iskolai jól viselkedéssel, egyedül öltözéssel, saját ágyban alvással, reggelig száraz pelussal, háztartási munkákkal stb.) pedig jutalommatricákat lehet szerezni. (Elvileg az alsó sorokba kerülnek a jutalommatricák, de mi erre egyelőre nem figyelünk, mindenki oda ragaszt, ahova szeretne.) A nap nevénél pöttyel jelöljük, hogy éppen hol tartunk, akárcsak eddig.




A terv az, hogy a fix ovis programokat minden héten kirakjuk majd kis laminált képekkel (blue tack), elválik majd, mennyire fogjuk bírni ezt a kis plusz munkát. :) A naptár anyaga kicsit fényes, úh. azzal nem lesz gond, hogy a ragasztót ne lehetne eltávolítani (a rosszul beragasztott matricákat is le lehet húzni). Még nincs kész minden kép, de kb. ilyen lesz egy hét még "sterilen":


A naptárak alatti helyre még egy új dolog került: az "Ezt tanulom" lap. Ezekre a lapokra mindkét gyereknek felírjuk/rajzoljuk majd, amit épp tanul, amire figyelnie kell. Itt üresek a csíkok a fotó kedvéért, mindenkinek a fantáziájára bízom, milyen (nem iskolai és nem óvodai!) "tanulnivaló" kerülhet ide.


A fenti lapok úgy készültek, hogy egy-egy szép papírra felragasztottuk a címet, majd lamináltuk. Laminálás után vágtunk 3-3 kis nyílást a két oldalra, ezekbe lehet befűzni a papírcsíkokat, amik így cserélhetőek. Így néz ki hátulról:


Kíváncsian várom, mennyire lesz hasznos!

4 megjegyzés:

  1. Ez szuper! Már meg is rendeltem! Kicsit aggódom, mennyire fogadja majd jól a fiam a régi hetirend-matricagyüjtő füzet lecserélését-összevonását, de egy próbát mindenképpen megér. Köszi, hogy megosztottad!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor szurkolok, hogy jó legyen, ez mindig lutri, hogy tetszik-e nekik :)

      Törlés
  2. Kedves Orsi! Ajánlásodra (talán a FB-on láttam) beszereztem én is egy jutalomnaptárat, és jelenleg az oviban van, ottani motiválási szerepet szántam neki, kisfiam részére. Pár hete "működik" - remélem beválik. Nekem egyébként nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, örülök, hogy tetszik, remélem, a fiad is szeretni fogja! Nálunk is jól működik eddig, klassz kis auti-barát dolog ez.

      Törlés